Informatieavonden voor mensen met diabetes type 2 


Als u diabetes heeft, zit u misschien met allerlei vragen. Daarom biedt Gezondheidscentrum Lewenborg twee bijeenkomsten ‘Diabetes, voeding en beweging’ aan. Een avond waarop u vooral informatie krijgt en een avond met een praktische invulling. Eerdere informatieavonden in juni waren een groot succes. Daarom herhalen we deze formule. 

Theorie én praktijk

De eerste avond gaat vooral over gezonde leefstijl bij diabetes, met name ook met het oog op de komende winter en de feestdagen. De tweede avond wordt praktisch ingevuld. U krijgt een rondleiding door de supermarkt en we maken een wandeling. 
De avonden worden verzorgd door Lisette Roerig (diëtiste), Louk Peters (fysiotherapeut) en Immie Hoekstra (praktijkverpleegkundige diabetes).

Tijd, plaats en aanmelding

Maandag 21 november in Gezondheidscentrum Lewenborg, Kajuit 438e, 9733 CZ Groningen
Donderdag 1 december bij Fysiotherapie Oosterhoogebrug, Rijksweg 16a, 9731 AB Groningen
Beide avonden zijn van 18.30 tot 20.30 uur.
Als u wilt kunt u uw partner of iemand uit uw directe omgeving meenemen. 
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 
Opgave voor één van beide avonden is ook mogelijk.
Aanmelden:  bij Immie Hoekstra, balie Gezondheidscentrum Lewenborg. 
 

 

VERSLAG INFORMATIEAVONDEN ‘DIABETES, VOEDING EN BEWEGING’ juni

Op 1 juni zaten we met zestien belangstellenden in Gezondheidscentrum Lewenborg waar we informatie kregen over voeding en beweging voor mensen met diabetes type 2.
Diëtiste Lisette Roerig vertelde iets over het ziektebeeld en met name over de invloed van voeding op diabetes. Louk Peters, fysiotherapeut, liet ons zien wat je zelf kunt doen in de vorm van bewegen.

Op 8 juni waren we welkom in de fysiotherapiepraktijk op Oosterhoogebrug en hebben we het een en ander in praktijk gebracht. We zijn met een groepje gaan wandelen. De lopers hebben 3,53 km afgelegd in 42.5 minuten en daardoor 249 kcal verbrand. Zo zie je wat een rondje lopen kan doen! De diëtiste nam haar groepje mee naar de supermarkt om uit te leggen welke producten je het beste kunt kiezen als je moet letten op de koolhydraten. Na de pauze werden de rollen omgedraaid. De lopers kregen informatie over producten, de andere groep ging sporten in de oefenzaal. Al met al geslaagde avonden. En wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Namens de werkgroep Immie Hoekstra, praktijkverpleegkundige