Contactinformatie

Podotherapie H & L
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
050 - 310 09 55
groningen@podotherapiehenl.nl

Podotherapie H&L

Als u diabetes type II heeft en wordt verwezen naar de podotherapeut, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding.Voorwaarde is dan wel dat u naar Podotherapie H&L gaat. Gezondheidscentrum Lewenborg heeft een contract afgesloten met deze podotherapiepraktijk.
Podotherapie H&L bestaat uit de podotherapiepraktijken ‘De Haas’ en ‘Van der Luit’.

Wat doet de podotherapeut?

Als uw voeten niet goed functioneren, kunt u voetklachten krijgen, maar ook knie-, heup- en rugklachten. Een podotherapeut kan deze klachten behandelen. Een podotherapeut heeft een 4-jarige hbo-opleiding gevolgd en is erkend paramedicus.

Behandelingen door Podotherapie H&L

  • Podotherapeutische zolen om een afwijkende voetstand te corrigeren.
  • Ortheses (teenstukjes) meestal van siliconen, op maat gemaakt, om drukplekken (likdoorns) te voorkomen of te verminderen, om tenen te beschermen of om de bestaande teenstand te behouden.
  • Nagelbeugeltechniek. Bij ingroeiende teennagels wordt een nagelbeugel op de nagel geplaatst die de stand van de nagel corrigeert.
  • Taping. Bij acute klachten, zoals een verstuikte enkel, kan taping de aangedane pezen en gewrichtsbanden ontlasten.
  • Voetbehandeling bij risicovoeten.

Wij behandelen diabetes- of reumapatiënten die niet door een pedicure kunnen worden behandeld. In het geval van een wond, kan wondbehandeling de genezing bevorderen en soms amputatie voorkomen.

Advies

Soms is een advies van de podotherapeut al voldoende. Bijvoorbeeld over voetverzorging of over welke schoenen u het best kunt dragen om klachten te voorkomen. Heeft u twijfels over het looppatroon en de lichaamshouding van uw kind? Wij adviseren u graag.

Verwijzing nodig?

Iedereen met voetklachten kan een afspraak maken na verwijzing van de huisarts of specialist. U kunt ook een afspraak maken zonder verwijzing (Directe Toegankelijkheid Podotherapie).

Vergoeding

Als u diabetes type II heeft én een verwijzing heeft voor de podotherapeut, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding uit het basispakket.
U krijgt de consulten en eventuele behandeling vergoed, hulpmiddelen zoals podotherapeutische zolen of ortheses worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
Voorwaarde is wel dat er een contract is afgesloten met uw huisarts.

Kijk voor meer informatie en een vergoedingenoverzicht op www.podotherapiehenl.nl.