Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

~~~~Exposities in Gezondheidscentrum Lewenborg

Schilderij expositie van eindexamen werk tekenen van Wessel Gansfort College 

Vanaf 11 november is er in het Gezondheidscentrum Lewenborg weer een nieuwe expositie van schilderijen te zien. Dit keer is het weer werk van leerlingen van het Wessel Gansfort College, die als eindexamenvak "tekenen" hadden. 
Het is inmiddels traditie dat de afgestudeerde leerlingen HAVO en VWO van deze school hun werk tonen aan een groter publiek. Elk jaar levert dit een goed verzorgde expositie op, waarvan de opening in november voor deze leerlingen ook een aantrekkelijk reunie-karakter heeft. 
Het werk is gemaakt naar aanleiding van diverse opdrachten en heeft daardoor ook een heel gevarieerde tentoonstelling opgeleverd. Eén opdracht luidde bijvoorbeeld: toon jezelf aan de hand van voorwerpen, persoonlijke gebeurtenissen en ideën uit je verleden. Dit leverde uiteraard totaal verschillende collages op. 
Een aanzienlijk deel van de 60 schilderijen, die in de gangen hangen bestaat uit stillevens met planten en bloemen als onderwerp. Opvallend hierbij zijn de vaak mooie pastelkleuren die gebruikt zijn. 

In de vitrine van het Gezondheidscentrum is ook werk van een nieuwe exposant te zien. Het betreft dit keer Hilko v.d.Wal uit Muntendam. Hilko maakt fantasievolle beeldjes, waarbij hij van veel verschillende technieken gebruik maakt.

                                                  

                

De exposities zijn te zien tijdens de openingsuren van het gezondheidscentrum.