Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

~~~~Exposities in Gezondheidscentrum Lewenborg

 

Inmiddels kunnen de schilderijen weer vrij bezichtigd worden.

Let wel op dat u een mondkapje meeneemt en opzet als u het gebouw binnenkomt.

De expositie die nu in de gangen van het Gezondheidscentrum hangt op de eerste verdieping is het werk van twee kunstenaars en duurt tot 9 november 2021.

De linkerhelft van het centrum laat het werk van Hilde van Leiden zien. Hilde is een jonge student 5e jaars aan de opleiding Veterinary Medicine aan de Universiteit van Gent. Ze viel op de middelbare school al op door haar tekentalant. Op aanraden van haar docent heeft zij in de weekenden lessen in verschillende kunststijlen aan de Academie voor Klassieke Kunst gevolgd. Haar grote interesse was echter het schilderen met als specialisatie portretten van dieren, met name paarden. Momenteel werkt ze meestal in opdracht.

In de rechter helft van de gangen hangen de schilderijen van Jan Brink. Jan Brink heeft een technische opleiding genoten. Op de lTS en daarna de UTS en vervolgens de HTS in Groningen, nam het vak technisch tekenen telkens een prominente plaats in. Later is hij zich ter ontspanning ook gaan toeleggen op schilderen. Aanvankelijk moest hij zich, uit geldgebrek, behelpen met zeer eenvoudige materialen zoals met stijfsel behandelde kussenslopen als ondergrond voor zijn schilderijen. Zijn huidige werk ziet er gaaf uit, evenals dat van zijn jongere collega.