Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Contactinformatie

Podotherapie H & L
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
050-2304147
&
Loc. Ulgersmaborg (tegenover het Kardinge)
Bovenstreek 11
9731 DH Groningen
050-2304147
groningen@podotherapiehenl.nl

Podotherapie H&L

Als u diabetes type II heeft en wordt verwezen naar de podotherapeut, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding.Voorwaarde is dan wel dat u naar Podotherapie H&L gaat. Gezondheidscentrum Lewenborg heeft een contract afgesloten met deze podotherapiepraktijk.
Podotherapie H&L bestaat uit de podotherapiepraktijken ‘De Haas’ en ‘Van der Luit’.

Wat doet de podotherapeut?

Als uw voeten niet goed functioneren, kunt u voetklachten krijgen, maar ook knie-, heup- en rugklachten. Een podotherapeut kan deze klachten behandelen. Een podotherapeut heeft een 4-jarige hbo-opleiding gevolgd en is erkend paramedicus.

Behandelingen door Podotherapie H&L

  • Podotherapeutische zolen om een afwijkende voetstand te corrigeren.
  • Ortheses (teenstukjes) meestal van siliconen, op maat gemaakt, om drukplekken (likdoorns) te voorkomen of te verminderen, om tenen te beschermen of om de bestaande teenstand te behouden.
  • Nagelbeugeltechniek. Bij ingroeiende teennagels wordt een nagelbeugel op de nagel geplaatst die de stand van de nagel corrigeert.
  • Taping. Bij acute klachten, zoals een verstuikte enkel, kan taping de aangedane pezen en gewrichtsbanden ontlasten.
  • Voetbehandeling bij risicovoeten.

Wij behandelen diabetes- of reumapatiënten die niet door een pedicure kunnen worden behandeld. In het geval van een wond, kan wondbehandeling de genezing bevorderen en soms amputatie voorkomen.

Advies

Soms is een advies van de podotherapeut al voldoende. Bijvoorbeeld over voetverzorging of over welke schoenen u het best kunt dragen om klachten te voorkomen. Heeft u twijfels over het looppatroon en de lichaamshouding van uw kind? Wij adviseren u graag.

Verwijzing nodig?

Iedereen met voetklachten kan een afspraak maken na verwijzing van de huisarts of specialist. U kunt ook een afspraak maken zonder verwijzing (Directe Toegankelijkheid Podotherapie).

Vergoeding

  • Als u diabetes type II heeft én een verwijzing heeft voor de podotherapeut, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit het basispakket. Voorwaarde is dan wel dat het gaat om een klacht als gevolg van diabetes en dat  u naar Podotherapie H&L gaat.
  • Hulpmiddelen zoals podotherapeutische zolen of ortheses worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Ook het consult krijgt u uit het aanvullend pakket vergoed als het gaat om een klacht die niet het gevolg is van diabetes.

Waar vindt u Podotherapie H&L

Podotherapie H & L

Hanzeplein 1

9713 GZ GRONINGEN

T 050-2304147  

UMCG de Brug

UMCG spreekkamer in het diabetescentrum. op de begane grond ingang 47, links, bij de balie rechtsaf, halverwege is een wachtkamer (u hoeft zich niet te melden)

Het zit ook precies boven parkeergarage noord. Tussen het hoofdgebouw en Brug gebouw kunt u ook ingang 45 nemen.

Loc. Ulgermaborg 

Bovenstreek 11

9731 DH GRONINGEN

050-2304147 

De Bovenstreek 11 zit op het bedrijventerrein Ulgermaweg in Ulgersmaborg (andere kant van de ring tegenover het Kardinge)

emailadres voor beide locaties;

groningen@podotherapiehenl.nl

Ook hebben we een vestiging in Hoogezand bij Schoenmode de Boer aan de:

Van der Duyn van Maasdamweg 2
9602 VM Hoogezand

T 050-3610955
hoogezand@podotherapiehenl.nl

Kijk voor meer informatie en een vergoedingenoverzicht op www.podotherapiehenl.nl.